Hjælp

Nedenunder finder du en liste af de spørgsmål som jeg er blevet stillet flest gange. Hvis gerne vil spørge om andet er du velkommen tilat kontakte mig enten via kontaktformularen eller ved at skrive til min Messenger til højre hvis jeg er online.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvordan får jeg programmet på min mobil?
 • For at hente programmet til mobilen følg venligst vejledningen på siden Download.
  Hvis du har prøvet alle mulighederne som er beskrevet der og det stadig ikke er lykkes, så kan du kontakte migenten igennem kontaktformularen eller ved at skrive til min Messenger til højre hvis jeg er online,og jeg vil prøve at hjælpe hvis jeg kan.

 • Kan man få afspillet lyd når det er tid til bøn?
 • Nej, dette kan ikke lade sig gøre. For at Salah kan afspille en lyd, eller give en anden slags påmindelse når det er tid til bøn,kræver det at programmet kører i baggrunden. De fleste mobiltelefoner understøtter ikke baggrundsafvikling af brugerapplikationer,og dem som gør det tillader det sjældent for Java programmer.
  Salah er netop skrevet i Java da denne understøttes af de fleste telefoner på markedet, og derfor kan flest mennesker få glæde af den.

 • Hvilke bedetider anvendes i Salah?
 • Bedetiderne er hentet fra islam.dk, og er også dem som anvendes på salah.dk. Jeg valgte dem i sin tid da de passede med de bedetider som jeg anvendte selv.Jeg har siden fundet ud af at disse bedetider også anvendes af de fleste muslimer i Danmark, med undtagelse af muslimer fra Tyrkiet og muligvis shia.
  Jeg anbefaler at man sammenligner tiderne i Salah med de bedetider som man plejer at følge, og vurderer hvorvidt programmet eranvendeligt for ens bøn.

 • Kan man få hanefi / shia bedetider i Salah?
 • Nej, der er på nuværende tidspunkt kun det ene sæt bedetider, som dog dækker de fleste af Danmarks muslimer.

 • Hvordan foregår skiftet til sommer/vintertid?
 • Skiftet fra vintertid til sommertid (og omvendt) sker automatisk, men er en af de steder hvor man skal være opmærksom når man benytterSalah programmet.
  Tabellen inde i programmet er statisk, og jeg har manuelt sat den til at skifte fra vintertid til sommertid den 28/3,og fra sommertid til vintertid den 28/10. Vi skifter den sidste søndag i hhv. marts og oktober, som altså kan falde på dagene fra den 25.til den 31. i måneden. Derfor har jeg taget den 28. som et gennemsnit, hvilket betyder at programmet i bedste fald rammer rigtigt,og i værste fald viser forkert tidspunkt i 4 dage. Jeg kunne have lavet nogle komplicerede omregninger (og en dag gør jeg det måske også),men foreløbigt satser jeg på at folk kan omregne det selv.
  En måde at rette den forkerte tid i denne periode af op til 4 dage, er at indstille tidsforskellen i programmet (normalt beregnet til attilpasse bedetiderne til ens beliggenhed i forhold til København) til +/-60 min. Man skal bare huske at rette det tilbage når programmetfanger de rigtige tidspunkter igen.

  4 pings

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>